Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Το κλύσμα - Τι επαγγέλεστε είπαμε??

Βρεθήκαμε τις προάλλες σε κάποιον πολύ αγαπημένο φίλο, που εγκαινίασε το νέο του επαγγελματικό χώρο και παρά την κούραση από τη δουλειά πρέπει να πω ότι ήταν από τα πιο διασκεδαστικά βράδια που έχω περάσει τον τελευταίο καιρό. Ο εν λόγω νέος, του οποίου το επάγγελμα δεν θα σας αποκαλύψω εξαρχής, σε κάποια φάση έπιασε στα χέρια του ένα κλύσμα, που το έιχε πρόχειρο δίπλα στο γραφείο του(!) και εν μέσω ρακής, κρασιού και άλλων οινοπνευματωδών άρχισε να μας διηγείται μία από τις πιο πρόσφατες περιπέτειες του. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να βρω μία εικόνα που να αντιπροσωπεύει αυτό που βλέπαμε στα χέρια του όσο κράτησε η διήγηση του περιστατικού που ακολουθεί, όμως τα κατάφερα κι έτσι μπορείτε να το δείτε και εσείς εδώ.
Πήγε λοιπόν σε ένα φαρμακείο και ζήτησε "αυτό το πράγμα που είναι σαν μπάλα από μαλακό πλαστικό (αυτό που φτιάχνουν τις θερμοφόρες ας πούμε) και πατώντας το με την παλάμη απελευθερώνει αέρα μέσα από ένα σωληνάκι που εφάπτεται της μπάλας"(δεν ήξερε τον επιστημονικό όρο ο καημένος...). Η φαρμακοποιός τον κοίταξε περίεργα και λίγο έλειψε να του ζητήσει να της το ζωγραφίσει... αλλά ξαφνικά της ήρθε έμπνευση και τον ρώτησε απορημένη : "Κλύσμα εννοείτε?". Ο φίλος μας χαρούμενος που μάλλον έγινε αντιληπτός της απάντησε καταφατικά και βέβαια καθόλου δεν περίμενε την επόμενη ερώτηση της φαρμακοποιού "Ποιο μέγεθος θα θέλατε? Υπάρχουν τρία, το μικρό, το μεσαίο και το μεγάλο..." Με το βλέμμα της αγελάδας και αντιλαμβανόμενος ότι άκρη δεν πρόκειται να βγει διαφορετικά της λέει "Θα μπορούσατε να μου τα φέρετε όλα να τα δω και να διαλέξω ποιο κάνει για τη δουλειά μου???" Η φαρμακοποιός έμεινε κάγκελο, αλλά ενθυμούμενη αυτό που της δίδαξαν πριν πιάσει δουλειά, ότι δηλαδή "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" πήγε και του έφερε τα τρία κλύσματα... Τα άνοιξε ο φίλος μας, περιεργάστηκε τα μεγέθη και τελικά αποφάσισε ότι το μεσαίο μέγεθος ήταν μια χαρά για τη δουλειά του. "Θα πάρω αυτό" της ανακοίνωσε όλο χαρά. Πλήρωσε και έκανε να φύγει, όμως η καλή μας φαρμακοποιός δεν είχε κανένα σκοπό να μείνει με την απορία που φαντάζομαι έχετε κι εσείς που το διαβάζετε τώρα. Οπότε του λέει : "Με συγχωρείτε κύριε για την αδιακρισία, όμως μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι δουλειά κάνετε??"
Και ο φίλος μας θριαμβευτικά της χαμογελάει με το πιο αθώο ύφος και την στέλνει αδιάβαστη: "ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ!!! Ξέρετε, αυτό εδώ (δείχνοντας το κλύσμα) είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να διώχνεις τους μικρούς κόκκους σκόνης από τα παλιά φιλμ, ώστε να είναι οι φωτογραφίες πεντακάθαρες... Απελευθερώνει τόσο αέρα όσος είναι απαραίτητος για τη δουλειά μας!"
Περιττό να σας πω ότι το κλύσμα αυτό αποδείχθηκε η απόλυτη πηγή γέλιου της υπόλοιπης βραδιάς. Καλορίζικο το studio του φίλου μας λοιπόν και πάντα τέτοια!!!

11 σχόλια:

geokalp είπε...

Ελληνική ταινία!
φιλιά!

boutsoukas είπε...

Μην τα συζητάς! Άλλο να το βλεπεις live και άλλο να το διαβάζεις...
Φιλιά και σε σας!

mpoumpoula είπε...

...δεν θα θελα να μαι η υπάλληλος στο φαρμακείο....ακόμα θα γελούσα...χαχαχαχαχα

TzinaVarotsi είπε...

Δεν γινόταν να σε διαβάσω κάτι μήνες νωρίτερα που αγόρασε ο γιός μου (χομπίστας φωτογράφος) κάτι ανάλογο αλλά από τα φωτογραφικά είδη;...ένα κουβά λεφτά είχε το σκασμένο, ενώ το κλύσμα...:)

boutsoukas είπε...

@mpoumpoula
Εσύ ειδικά θα έπρεπε να ήσουν η υπάλληλος του φαρμακείου, γιατί με το χιούμορ που έχεις σίγουρα θα είχες χαρίσει στην ιστορία μια άλλη διάσταση και ίσως και μια άλλη τροπή!!! Φιλάκια!!

@Νιόβη
Καλώς ήρθες Νιόβη μου. Κρίμα που δεν σου φάνηκα χρήσιμη νωρίτερα... Που να φανταστώ κι εγώ τις άλλες χρήσεις του κλύσματος πλην των κλασσικών...

Πάντως για παντός τύπου πληροφορίες μπορείς να μου γράφεις και ότι ξέρω θα σου το αποκαλύπτω. Οι φίλοι με αποκαλούν "Θεία Όλγα" (από την παλιά, πολύ παλιά ξεκαρδιστική διαφήμιση που έλεγε :"Η Θεία Όλγα ξέρει!")

Jordan είπε...

Χαχα τελικα τα φαρμακεια εχουν ο,τι μπορει να χρειαστει ενα καλλιτεχνης!
Εγω ειχα παει καποτε και ειχα ζητησει μια συριγγα, την πιο μεγαλη που εχουν και ο τυπος μου φερνει μια τεραστια και του λεω "αυτη ειναι ο,τι πρεπει!" Και με ρωταει αν ειμαι του "χωρου" και του εξηγησα οτι την θελω για ζωγραφικη! Ηθελα ν ανακατεψω κατι χρωματα και να κανω μια τεχνικη...

boutsoukas είπε...

@jordan
Χαχαχα! Καλημέρα καλέ μου καλλιτέχνη μτ τις τεχνικές σου!!

Βλαμμενος είπε...

καλημέρα...

(απλός και ουσιαστικος προς αποφυγήν παρεξηγήσεων)

boutsoukas είπε...

@βλαμμένος
Την ξεκαρδισμένη από τα γέλια καλημέρα μου!!! Χαχαχαχα!

KitsosMitsos είπε...

Καλησπέρα. Πρώτη φορά εδώ.
Τρελή ιστορία, πραγματικά για καρτούν!

boutsoukas είπε...

@kitsomitsos
Καλώς όρισες! Την καλησπέρα μου.