Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Πολλή Δουλειά, το SO.BA.R. και το Τσουρέκι!

Άλλη μία πολύ κουραστική εβδομάδα με φιλοξενούμενους στο γραφείο έφτασε στο τέλος της. Αυτή τη φορά όμως παρά την κούραση, το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους. Οι καλεσμένοι ήταν και πάλι από την Ολλανδία, αλλά όχι Ολλανδοί αυτή τη φορά. Είχαμε έναν Αμερικάνο που εδώ και μερικά χρόνια ζει και εργάζεται εκεί και έναν Έλληνα, πρώην συνάδελφο μου από άλλη δουλειά, τον οποίο είχα να συναντήσω 11 ολόκληρα χρόνια! Και οι δύο εξαιρετικά αξιόλογα άτομα, που έχουν γνώση του αντικειμένου και δουλεύουν πάρα πολύ μεθοδικά! Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μου μετά το φιάσκο του μικρού Ολλανδού!! Και παρά τα 12ωρα που χτυπήσαμε στο γραφείο, βρήκαμε τη διάθεση να τους βγάλουμε και βόλτα να δουν λίγο Thessaloniki by night.

Έτσι, αφού τους πήγαμε μια βόλτα από την πλατεία Άθωνος για φαγητό και αφού κάναμε ένα σύντομο γύρο του κόσμου αναλύοντας τις περιπέτειες του καθενός μας σε διάφορες ξένες χώρες, που περιλάμβαναν από Αλβανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Η.Π.Α., Αγγλία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αίγυπτο κλπ, κλπ, και γελάσαμε με την καρδιά μας από τα διάφορα τραγελαφικά που μας είχαν συμβεί, χορτασμένοι από το πολύ καλό φαγητό, καταλήξαμε για ένα ποτάκι στο Kitchen Bar, όπου συνέβη το εξής ξεκαρδιστικό.

Ανεβαίνοντας στο μπαρ, βλέπουμε σε ένα σκαλοπάτι τη λέξη SO.BA.R. φωτισμένη να μας χαμογελάει. Απορούμε και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό... Καθόμαστε σε ένα τραπέζι και διαπιστώνουμε ότι πάνω από το μπαρ υπάρχει η ίδια φωτεινή επιγραφή...

Φεύγοντας λοιπόν δεν αντέξαμε και ρωτήσαμε την κοπέλα στην είσοδο τι σημαίνει αυτό, η οποία με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ευγένεια μας λέει: "Ξέρετε, ανεβαίνοντας στα δεξιά σας εκεί που τώρα υπάρχει το τζάκι, παλιά υπήρχε μία... ΣΟΜΠΑ!!!" Δηλαδή, SOBA to the Right??? Α, καλό! Και φυσικά άντε να εξηγήσουμε γιατί γελάμε και τι είναι η σόμπα στο φίλο μας τον Αμερικάνο... "An old style heating element", απεφάνθη ο ένας από τους τρεις!

Τέλος πάντων, νομίζω ότι τον δελεάσαμε αρκετά με τα ωραία της πόλης μας για την επερχόμενη μακράς διαρκείας επίσκεψή του τον προσεχή Μάιο. Και επειδή η μόνιμη απάντηση του παιδιού στην ερώτηση αν πεινάει ήταν "I was born hungry!", τον διαβεβαιώσαμε ότι στην πόλη μας αποκλείεται να πεινάσει!! Το παιδί πείστηκε να ξεκινήσει δίαιτα από τώρα ώστε κατά την παραμονή του εδώ να μπορεί να απολαύσει όσα δοκίμασε αλλά κυρίως όσα δεν πρόλαβε να δοκιμάσει αυτή τη φορά! Του δώσαμε κι ένα χαρτάκι με οδηγίες για να πάρει φεύγοντας κι ένα τσουρεκάκι από τον Τερκενλή του αεροδρομίου, έτσι για να έχει ένα "Καλό και Γλυκό Ταξίδι". Περιττό να σας πω ότι σε επικοινωνία μαζί του την επόμενη μέρα, η πρώτη φράση του ήταν "This tsoureki thing is amazing!!!!"

Καλώς να μας έρθετε τον Μάιο λοιπόν και είναι βέβαιο ότι η "χημεία" που υπάρχει ανάμεσα μας σε όλα τα επίπεδα θα κάνει θαύματα! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι όλα τα παιδιά στο γραφείο μας είναι ενθουσιασμένα με την επικείμενη συνεργασία μας!

Από Δευτέρα περιμένουμε την τελευταία για την ώρα φιλοξενούμενη συνεργάτιδά μας, μια Νοτιοαφρικανή που ζει στο Λονδίνο εδώ και πολλά χρόνια και με την οποία ξέρουμε ότι θα συνεργαστούμε επίσης άψογα, οπότε χαλάλι η κούραση!

Καλό μήνα σε όλους και καλώς μας ήρθες άνοιξη!

15 σχόλια:

geokalp είπε...

επειδή περνάς πολύ ωραία δε σημαίνει ότι ήρθε κι η άνοιξη...
υπομονή μέχρι τις 21/3!
φιλιά και πολύ καλό μήνα εύχομαι!

Unknown είπε...

@geokalp
Καλπ μου, αν νομίζεις ότι περνάω ωραία ζώντας για να δουλεύω... μάλλον λάθος κάνεις!
Απλά προσπαθώ να περνάω καλά με τα δύσκολα αυτά δεδομένα και ελπίζω σε πιο χαλαρές μέρες της άνοιξης που πλησιάζει!(εντάξει, βιάστηκα να την καλωσορίσω, μην το κάνουμε θέμα! Χαχαχα!)
Φιλιά πολλά και θα τα πούμε πολύ σύντομα από κοντά!

geokalp είπε...

πολλά φιλιά και στον Τιμ!

fevis είπε...

Καλό μήνα και σε σένα! Ελπίζω μάλιστα να συνεχίσει καλύτερα από ότι ξεκίνησε... Φιλιά...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ακόμα γελάω με το SOBAR....
πολύ γέλιο!!!!!!!
Καλό μήνα να έχουμε!

boutsoukas είπε...

@geokalp
Κι εσύ έχεις πολλά φιλιά από τον Sam (μη μου το χαλάς το nickname!!!)

@fevis
Ευχαριστώ! Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ, οπότε αναμένουμε τα καλύτερα!

@_st_
Μην τα συζητάς! Άκου Σόμπα!
Καλό σας μήνα λοιπόν!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μια πρόσκληση έχεις...

KitsosMitsos είπε...

Ευτυχώς που βγήκε φυσιολογική αυτή η μαθητεία, γιατί αν ήταν μικρή Ολλανδέζα πάλι...
Έτσι κερδίζονται οι μελλοντικοί τουρίστες. Χεχε!
Την καλησπέρα μου.

Unknown είπε...

@kitsosmitsos
Η συγκεκριμένη συνεργάτιδά μας απεχθάνεται την..."μικρή Ολλανδέζα" όσο κι εγώ, οπότε η καλή συνεργασία είναι δεδομένη!!!!
Όσο για τα περί τουρισμού, είμαστε φιλόξενοι και καλοφαγάδες στην πόλη μας, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε????

Dr_MAD είπε...

This tsoureki thing is ola ta lefta. Η μάνα μου που μένει Αμέρικα ακόμα κα΄θε φορά που πηγαίνω μου ζητά να τις πάω ένα με άσπρη σοκολάτα κάστανο... Καλημέρες ;-)

tzonakos είπε...

This tsoureki thing made me salia trexoune.
Καλό μήνα και καλή Ανοιξη.
Υπομονή και κουράγιο με την δουλειά :)

Jordan είπε...

Kαλο μηνα μπουτσουκακι! Αυτο ελειπε να μην αρεσει στους φιλους μας απο τις Ολλανδιες η Θεσσαλονικη και το Ελληνικο φαγητο. Μην τρελλαθουμε τωρα! Σαν την Ελληνικη κουζινα ΔΕΝ υπαρχει.-

Aggelos Spyrou είπε...

Με έκανες να νοσταλγήσω τα φοιτητικά μου χρόνια...

Αν υπάρχει, πέρα από επαγγελματική σχέση, χημεία, τότε σίγουρα οι συνεργασίες είναι ανεκτίμητες! :)

Aντώνης είπε...

Θέλω κι εγώ τσουρέκιιιιιι!!!

boutsoukas είπε...

@mad, @tzonakos @αντώνης
Πάσχα έρχεται όπότε κερνάω χειροποίητο τσουρεκάκι!

@jordan
Μετά από τόσο fish and chips που βλέπεις γύρω σου, πως να μην επιθυμήσεις το ελληνικό υπέροχο φαγητό?? Υπομονή, θα έρθουν καλύτερες μέρες!

@A. Spyrou
Μια πολύ καθηστερημένη καλησπέρα!
Ελπίζω να ήταν χαρούμενες οι αναμνήσεις από τα φοιτητικά σου χρόνια!