Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Σύρος, η...κιμπάρισα! Μέρος 1ο- Rent a Car-Διαμονή


Ας ξεκινήσω τις περιηγήσεις μου με μία από τις πιο πρόσφατες εμπειρίες μου. Σύρος!

Η Σύρος βρίσκεται στη μέση του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και είναι η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων. Διαθέτει έναν εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα πολύ χάρη στην εξαιρετική νεοκλασική αρχιτεκτονική της.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ομορφιά του νησιού αυτού. Νομίζεις ότι είναι σκηνικό από ταινία. Τα κτίρια, τα σπίτια, οι αυλές, οι κήποι, οι ανθρωποι, το φαγητό- είναι όλα όπως θα έπρεπε να είναι σε κάθε τουριστικό και μη προορισμό της χώρας μας. Αναρωτήθηκα αρκετές φορές αν όντως βρίσκομαι στην Ελλάδα του 2007. Χρήσιμες πληροφορίες για το νησί μπορείτε να βρείτε στο site του Δήμου Ερμούπολης (http://www.hermoupolis.gr/)

Rent a Car

Στο αεροδρόμιο μας υποδέχτηκε ένας κύριος από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων (Βασιλικός Rent a Car-Τηλ : 22810-84444), που ήταν τόσο γλυκομίλητος, πλακατζής και ευγενικός που μας άφησε άφωνους. Επαιξε ένα ρόλο και το παρουσιαστικό του βέβαια...ήταν φτυστός ο Οβελίξ!!!! Αξιοσημείωτο ότι ήταν και ο φτηνότερος του νησιού
Πληροφορίες για όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
http://www.who-is-who.gr/showcat.asp?CID=1&SID=71&ALEV=3&AID=97

Διαμονή

Στο ξενοδοχείο Σύρου Μέλαθρον (http://www.syroumelathron.gr/) που μείναμε στην αρχή, στην περιοχή Βαπόρια της Ερμούπολης, οι ιδιοκτήτες μας καλωσόρισαν, μας πρόσφεραν καφεδάκι και ανοίξαμε κουβεντούλα για τη Σύρο αλλά και όλα τα γύρω νησιά.
Το δωμάτιο μας ήταν όπως ακριβώς μας το έιχαν περιγράψει από το τηλέφωνο και είχε μία από τις εκπληκτικότερες βεράντες της Ερμούπολης. Δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε.
Το κτίριο πάρα πολύ καλοσυντηρημένο, τα μπάνια των δωματίων πολύ προσεγμένα, τα έπιπλα διαλεγμένα με μεράκι και το σύνολο απλά chic.
"Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά", και στο ξενοδοχείο αυτό τηρούν ευλαβικά το αρχαίο αυτό ρητό. Το προσωπικό πρόθυμο να εξυπηρετήσει για το καθετί και ευγενέστατο.
Ο πρωϊνός μπουφές είναι υπερπλήρης σε ποικιλία και η βεράντα που σερβίρεται έχει μαγευτική θέα.

Τα δύο μειονεκτήματα-
α) το parking. Απλά δεν υπάρχει... Και το θέμα είναι ότι η τροχαία βγαίνει τακτικότατα τσάρκα και κόβει κλήσεις. Το θετικό βέβαια είναι ότι η τροχαία πρώτα ειδοποιεί όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής ότι εντός μισαώρου θα αρχίσουν να κόβουν κλήσεις και έτσι η ρεσεψιόν σε ενημερώνει εγκαίρως. Βέβαια το πρόβλημα παραμένει, διότι ακόμη κι αν σε ενημερώσουν, το ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται- που να το πας το αυτοκίνητο???
β) η απουσία μενού στο room service. Δεν είναι σωστό να διαφημίζεις ότι έχεις 24-ωρο room service και να προσφέρεις μόνο τοστ....

Το δεύτερο ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το Emilia (http://www.emilia.gr/) στο Μέγα Γυαλό. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι αυτό δεν είχε καθόλου θέα, ήταν κατά τα άλλα εξαιρετικό και μάλιστα με τη μισή τιμή από το Σύρου Μέλαθρον. Πάρα πολύ προσεγμένο, με παλιά έπιπλα, κρεβάτια με ουρανό, μεγάλη βεράντα και ένα πολύ περιποιημένο κήπο όπου σερβίρεται το πρωϊνό. Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι ένα από τα δυνατά σημεία του πρωϊνού. Επίσης, το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με στερεοφωνικό σύστημα και βίντεο και η ρεσεψιόν διαθέτει μία πολύ μεγάλη ποικιλία από ταινίες για ενήλικες αλλά και παιδικές. Όσο για το πάρκινγκ, υπάρχει ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο μία μεγάλη αλάνα, οπότε όλα καλά.

Το μειονέκτημα είναι ένα και μόνο. Το μπάνιο είναι μικρό σε σχέση με το μεγάλο μέγεθος του δωματίου. Και μάλιστα έχει μια πολύ στενάχωρη ντουζιέρα με κουρτίνα, η οποία κάνει τη διαδικασία του μπάνιου κάπως άβολη.

Αξιοσημείωτο είναι και το Alkyon που ανήκει σε ένα ζευγάρι Έλληνα-Γαλλίδας, οι οποίοι είναι ευγενέστατοι και έχουν βάλει όλο τους το μεράκι στο ξενοδοχείο αυτό. Πληροφορίες στο http://www.alkyonsyros.gr/

Ο Μέγας Γυαλός απέχει περίπου 10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Ερμούπολη και έχει 2 μίνι μάρκετ εκ των οποίων το ένα πουλάει και εφημερίδες και περιοδικά. Έχει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Άλλα ξενοδοχεία που μας έκαναν εντύπωση :

Το Dolphin Bay Hotel ψηλά πάνω από την παραλία του Γαλησσά, που αν δεν κάνω λάθος, έγινε γνωστό από τις πρωϊνές εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη. Πληροφορίες στο http://www.dolphin-bay.gr/
Ο Γαλησσάς δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Πολύ τουριστικό μέρος γεμάτο καφέ, ταβέρνες, μίνι μάρκετ κλπ. Γίνεται πραγματικά της κακομοίρας από κόσμο. Δεν παύει όμως να έιναι από τα must του νησιού.

Το Captain's στο Κίνι. Χτισμένο ψηλά, πάνω από το Kίνι και την παραλία του Λωτού με υπέροχη, χαλαρωτική θέα. Η πρωτοτυπία εδώ βρίσκεται στο ότι το ξενοδοχείο διαθέτει στους ενοικιαστές και σκάφος με καπετάνιο για ημερήσιες κρουαζιέρες ή με την ώρα! Βλέπετε, στη Σύρο οι ωραιότερες παραλίες δεν είναι προσβάσιμες με κανένα άλλο μέσο παρά μόνο με ενοικιαζόμενα σκάφη που ξεκινούν από το Κίνι.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.captains-syros.com/

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για τις παραλίες και το... φαγητό σύντομα!!

6 σχόλια:

geokalp είπε...

η πραγματική δουλειά που σου ταιριάζει είναι αξιολογητής ξενοδοχείων! Και δεν κάνω πλάκα!

ας περιμένουμε βέβαια και τη συνέχεια

mpoumpoula είπε...

πολύ καλό το post,go on!

boutsoukas είπε...

@geokalp
Σ'ευχαριστώ πολύ! Το σχόλιο, προερχόμενο ειδικά από εσένα, μου ανέβασε το ηθικό πρωί, πρωί. Την καλημέρα μου!

@elena
Thank you! Άργησα χαρακτηριστικά αλλά χαίρομαι που σου άρεσε.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Λοιπόν κοντράρεις και το lonely planet! Keep blogging!

εμένα μ'αρεσε η Σύρος γιατι πέρα από ενα κυκλαδίτικό νησι συνδιάζει μια αρχοντια που δεν βρίσκεις αλλού!

Αλήθεια όμως γιατί αλλάξατε ξενοδοχείο? Και πόσα αλλάξατε!?

boutsoukas είπε...

@_st_
Να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια. Όσο για την αρχοντιά του νησιού, θα συμφωνήσω 100%!
Ο λόγος που αλλάξαμε ξενοδοχείο ήταν γιατί δεν βρίσκαμε συνεχόμενα σε ένα, εξαιτίας της εποχής (Δεκαπενταύγουστος).¨Επίσης ψάχναμε και για κάποιους φίλους που αποφάσισαν να έρθουν ξαφνικά, οπότε είδαμε σχεδόν τα πάντα!

daf είπε...

Εγώ (κλαψ) να πώ επίσης (σνιφ) ότι στην Ερμούπολη γίνεται κάθε χρόνο και το Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας στο οποίο πάλι δεν πήγα !! (μπουχουχουχουχουχου)..

Μπράβο ρε μπουτσούκα. Γράψε κι άλλα!