Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Νηστίσιμη Τερίνα Σοκολάτας και Nηστίσιμη Black Forest

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήμασταν καλεσμένοι σε ένα φιλικό σπίτι, και ως συνήθως είπα να συνδράμω με κάποια σπιτικά γλυκά. Ετοίμασα λοιπόν μία νηστίσιμη Black Forest, τη συνταγή για την οποία βρήκα εδώ και μία επίσης νηστίσιμη τερίνα σοκολάτας. Η αλήθεια έιναι ότι η Black Forest με παίδεψε αρκετά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για πρώτη φορά, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία! Βέβαια, επειδή η συνταγή της τερίνας, που μου έχει δώσει ο μάγειρας και φίλος Δημήτρης Τ., είναι πολύ πιο απλή, υπήρξε μεγάλη ζήτηση από τις παρευρισκόμενες και γι' αυτό τη δημοσιεύω εδώ - για να τη φτιάξετε και να την απολάυσετε κι εσείς. Το γλυκό αυτό είναι ιδιαίτερα απλό στην προετοιμασία του και είναι πολύ θρεπτικό, αλλά δυστυχώς και πολύ παχυντικό!

ΤΕΡΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

· ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ 3 ΠΡΟΣ 1 (π.χ.400 ΓΡ ΚΟΥΒΕΤΡΟΥΡΑ και 130 ΓΡ ΤΑΧΙΝΙ) ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ
· ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
· ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ) ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ (ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ MULTI)
· ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
· ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
· ΚΥΒΟΥΣ ΧΑΛΒΑ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΚΑΟ)
· ΦΕΤΕΣ ΧΑΛΒΑ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΚΑΟ)

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

· ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ
· ΑΦΟΥ ΛΙΩΣΕΙ, ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ
· ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ
· ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
· ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ ΧΑΛΒΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
· ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ.
· ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΦΟΡΜΑ
· ΤΕΛΟΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΧΑΛΒΑ (ΩΣ ΒΑΣΗ)
· ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.
· ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.

Προσωπικά την τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και την διατηρώ στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμη γίνεται.

Tips: Για να κόψετε τον χαλβά σε φέτες χωρίς να διαλυθεί, βάλτε ένα μεγάλο μαχαίρι κάτω από χλιαρό νερό και μετά κόψτε. Το ίδιο ισχύει και για το κόψιμο της έτοιμης τερίνας. Τέλος, αν δεν θέλετε να γίνει πολύ "σφιχτή" χρησιμοποιήστε μόνο αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

11 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλώς σε βρίσκω, με συνταγή εκτός από νηστίσιμη και πρωτότυπη.
Και δεν ήξερα τί να τους φτιάξω σήμερα...καλή ιδέα
;-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

geokalp είπε...

φαίνεται απίστευτη!
μπράβο!

Unknown είπε...

@φυρδην-μιγδην
Καλώς μας ήρθες!! Χαίρομαι πάρα πολύ που σου έδωσα ιδέα!
Καλή σου εβδομάδα!

@geokalp
Ευχαριστώ βρε Καλπ. Κρίμα που δεν είσασταν εδώ να τα τσακίσουμε παρέα τα γλυκά! Φιλιά στη Θουλ!

fevis είπε...

Απίστευτη συνταγή και από όψη τουλάχιστον, η τούρτα σου δεν πάιζεται!!!! Μπράβο!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κάτι τέτοια κάνεις και μας τρέχουν τα σάλια!!!!
Φιλιά!

Unknown είπε...

@fevis
Να τη δοκιμάσεις τη συνταγή της τερίνας! Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την τούρτα.
Την καλημέρα μου!

@_st_
Φιλιά και καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.

KitsosMitsos είπε...

Και όλα αυτά νηστήσιμα; Σούπερ!!!

If...ιγένεια είπε...

Καλή ανάσταση με υγεία και αγάπη..

Aντώνης είπε...

Ξεκίνα τα αρτήσιμα... ανέστη! Ανέστη!

If...ιγένεια είπε...

Έτρεξε το σαλάκι..